Circa 80% din flota Tursib este prietenoasă cu mediul (VIDEO)

Circa 80% din flota Tursib este prietenoasă cu mediul (VIDEO)

Timp de citire:1 minute, 7 secunde

Începând cu 1 mai a.c., au intrat în circulație 40 de autobuze noi ecologice, în Sibiu, care vor circula pe traseele 1, 2, 10, 11 și 14. Acestea sunt optimizate pentru persoanele cu dizabilități, având podea coborâtă pentru accesul facil și punând la dispoziție și locuri speciale pentru acestea. Ca dotări, autobuzele sunt echipate cu sistem de climatizare, de supraveghere video, oferă WiFi gratuit călătorilor și prize de încărcare prin USB pe fiecare rând de scaune. Din punct de vedere al capacității de transport, 29 dintre autobuze oferă 91 de locuri, restul de 11 având câte 158 de locuri pentru pasageri.

Acest proiect continuă modernizarea transportului public din municipiu, pe care primăria și societatea Tursib s-au concentrat în ultimii ani. Proiectele realizate, în valoare de 163,15 milioane de lei, au avut ca rezultat în primul rând modernizarea parcului auto: 110 autobuze noi au fost cumpărate în ultimii trei ani, iar până la finalul lui 2022 sunt așteptate alte 9 autobuze electrice. Astfel, în prezent, 77% din flota Tursib este prietenoasă cu mediul.

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

Odată cu intrarea pe traseu a noilor autobuze, frecvența pe traseele principale la orele de vârf va creşte ȋn medie cu 3 minute, iar pe traseele secundare va creşte ȋn medie cu 5 minute.

Foto: sibiu.ro

driveco.ro
driveco.ro