Audi a livrat cu 57% mai multe mașini electrice, în 2021

Audi a livrat cu 57% mai multe mașini electrice, în 2021

Timp de citire:4 minute, 10 secunde

Audi a livrat clienților, în 2021, aproximativ 82.000 de automobile 100% electrice, în creștere cu 57,5% față de anul anterior, cele mai vândute modele fiind Audi Q4 e-tron (21.098 de unități) și Audi e-tron GT quattro (6.896). La nivel general, constructorul auto a comercializat peste 1,68 milioane de mașini, aproape la fel de mult ca în 2020 (ușoară scădere, -0,7%).

Audi are un plan clar pentru viitorul electric și digital, pe care l-am cuprins în strategia noastră Vorsprung 2030. Anul trecut, compania a arătat în manieră impresionantă că se află pe calea cea mai bună în transformarea modelului nostru de business, lucrând la neutralitatea amprentei de CO2 și mobilitatea conectată.

Markus Duesmann, CEO Audi AG

Din 2026, doar automobile Audi 100% electrice

Audi avansează sistematic în transformarea sa spre un model de business sustenabil. Ca aspect-cheie al strategiei Vorsprung 2030, compania a decis deja de la mijlocul anului 2021 să fie primul producător german de automobile premium care renunță la automobilele cu motor cu ardere internă. Începând cu 2026, Audi va lansa exclusiv automobile 100% electrice la nivel mondial. În respectivul an, producătorul planifică, de asemenea, să aibă deja peste 20 de mașini pur electrice pe baterie în gamă. Pe calea sa spre reducerea treptată a emisiilor de CO2, Audi intenționează să reducă, până în 2030, cu 40% emisiile de CO2 ale autovehiculelor de-a lungul întregului lanț valoric (cu excepția autovehiculelor produse local în China), comparativ cu anul 2018.

Anul acesta ne vom concentra și mai intens asupra sustenabilității, electrificării și digitalizării și vom lansa următoarea etapă a cursului transformării noastre până în anul 2030, ce presupune renunțarea la tehnologia motoarelor cu ardere internă, precum și un roadmap complex pentru mobilitatea electrică și implementarea de noi modele digitale de business și de servicii digitale, în colaborare cu CARIAD, divizia de software a grupului Volkswagen.

Markus Duesmann, președintele Consiliului de Administrație Audi

Peste 10 modele 100% electrice, în China

Audi intenționează să își extindă și pe viitor poziția solidă din China, colaborând în continuare cu partenerii săi FAW și SAIC, în special în domeniul automobilelor electrice pe baterie. Până în anul 2026, compania intenționează să își extindă portofoliul în China la peste zece modele 100% electrice. Următorul pas important este înființarea Audi FAW NEV Company Ltd. împreună cu partenerul FAW; astfel vor fi puse bazele expansiunii portofoliului local de automobile electrice și va fi edificată propria unitate de producție (în Changchun), unde vor fi fabricate modele 100% electrice pe baza platformei electrice premium PPE, investiție de aproximativ 2,6 miliarde de euro. Primele modele pur electrice pentru piața chineză ce au la bază platforma PPE vor ieși de pe liniile de asamblare ale noii fabrici începând cu finele anului 2024.

Conceptcar A6 Avant e-tron

Audi va oferi o avanpremieră a următorului său mare pas în extinderea portofoliului său de modele electrice pe baterie, sub formaconceptcar-ului Audi A6 Avant e-tron. Versiunile Audi A6 e-tron care vor intra ulterior în producția de serie vor fi primele modele cu podeaua joasă construite pe baza platformei electrice premium PPE. Este o platformă pentru clasa medie și clasa premium, ce va fi implementată la scară largă. Astfel, Audi își extinde portofoliul electric într-un segment esențial și va aduce mobilitatea electrică în zona mainstream.

Un singur card pentru 320.000 de puncte de încărcare

Odată cu trecerea la mobilitatea electrică și automatizată, clienții se orientează din ce în ce mai mult spre ecosistemele de mobilitate, ce diferențiază concurenții. Ca un prim pas, Audi consolidează evoluția mobilității electrice printr-o ofertă amplă și completă în acest domeniu: la cerere, Audi e-tron Charging Service oferă accesul confortabil la peste 320.000 de puncte de încărcare publice din 26 de țări europene, pentru care este nevoie doar de un singur card. Numărul punctelor de încărcare ale rețelei e-tron Charging Service a crescut în ultimii trei ani la un număr de peste patru ori mai mare. Mai mult, Audi a lansat cu succes faza-pilot a serviciului premium pentru încărcare rapidă, Audi charging hub, în Nuremberg. În a doua jumătate a anului, va fi lansat un al doilea proiect-pilot cu design compact în Zurich, pentru testarea amplă a acestei platforme flexibile.

Audi se va supune unei evaluări ESG

Marca Audi este convinsă că un model de business sustenabil nu trebuie măsurat doar în baza criteriilor ecologice, ci și în baza modului în care este perceput din punctul de vedere al responsabilității sale sociale și al principiilor de corporate governance. Astfel, compania a definit o arie de acțiune strategică în cadrul strategiei sale Vorsprung 2030 și integrează criteriile ESG în toate deciziile sale privind compania și produsul. La baza acestora se situează un sistem robust de management ESG. Pentru a asigura transparența și posibilitatea de a face comparații pertinente, Audi raportează în mod voluntar conform noului Regulament UE privind taxonomia și se va supune pe viitor și evaluării unei agenții independente de analiză ESG.

Foto: audi.com

driveco.ro
driveco.ro